donderdag 15 mei 2014

Perstekst

Bart wil zijn steentje bijdragen in het huishouden maar heeft slechts één functionele arm, hierdoor zijn sommige dagdagelijkse handelingen niet vanzelfsprekend. Een simpele actie als het uitwringen van een schotelvod is een hele opgave omdat de gebruikelijke wringbeweging twee handen vereist. Met één hand kan de vod beperkt samengeduwd worden, maar dit is echter niet voldoende om hem droog te krijgen. Daarom zijn wij gaan zoeken naar een alternatieve manier om deze taak te volbrengen. Ons hulpstuk maakt gebruik van het lichaamsgewicht om de vod uit te wringen.

Het ontwerp bestaat uit een ‘cone’ die in een basis past. De natte vod wordt in de basis gelegd. Vervolgens wordt de ‘cone’ met een roterend beweging naar beneden geduwd. Door de ergonomische handgreep aan de ‘cone’ ligt deze goed in de hand en kan er veel neerwaartse druk gezet worden. Hierdoor wordt het water uit de vod geperst waardoor deze wordt uitgewrongen. De stevige basis zorgt ervoor dat het hulpstuk mooi op zijn plaats blijft staan tijdens het persen. Onderaan de basis is er een opening voorzien waar het water kan weglopen.


Door dit hulpstuk kan Bart zijn schotelvod snel en gemakkelijk uitwringen en kan hij zich concentreren op de andere taken in de keuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten